Home 2019 februar 24 Søndagstanker – Tillid – 24.02.19

Søndagstanker – Tillid – 24.02.19

Tillid …

Tillid er noget af det allervigtigste og samtidigt det allersværeste i livet.                                                   Specielt når det kommer til vores relationer. Og særligt vigtigt når vi taler om vores kærlighedsrelationer. Så er tilliden essentiel.                                                                                                       Hvis ikke vi har tillid til vores partner, så kan forholdet ikke eksistere, uden at trække os skæve og ødelægge balancen og fundamentet. Ikke alene i forholdet, men også i vores eget personlige liv.            Det har altså store konsekvenser som breder sig langt udover dobbeltsengen.

Ofte har vi en tendens til at lægge ansvaret for tilliden over på vores partner.                                               Han eller hun skal bevise, at vi kan have tillid til vedkommende.
Men hvordan?                                                                                                                                                             Hvad er det helt konkret, at vi ønsker at vedkommende skal sige eller gøre for at vi får tillid?
Sådan – helt konkret …
Nej, vel? Det kan man faktisk ikke skitsere ud på den måde.

Og noget så vigtigt som tillid, kan man ikke udlicitere til andre mennesker.                                                 Det er man nødt til selv at tage ansvar for, uanset hvor ubekvemt det er.
Det er nemlig sådan, at for at man nogensinde kan finde tillid til andre mennesker, så er man nødt til at have tillid til sig selv. Tillid til sine egne sanser – sin intuition.
Der er ikke nogen vej uden om.

Og for at få tillid til vores sanser, så skal vi turde at lytte til dem og tro på dem.                                                Og vi skal turde at se på, hvad det er de fortæller os. Og så skal vi turde at handle på dem og tage konsekvenserne af det de fortæller os.
Det er meget lettere sagt end gjort. Sådan er det altid. Men det betyder ikke at der er nogen vej uden om.
Så i stedet for at lede efter beviser og tomme flasker, så er man nødt til at tage sig selv så seriøst, at man retter sig op og får taget fat om tingene. At man får sagt tingene højt også når det er ubehageligt.
Du er nødt til at finde ud af, at du kan stole på dig selv først og fremmest. Og det finder du kun ud af, ved at tage ansvar for dig selv.

Det ville være så nemt, hvis man kunne lægge ansvaret for tilliden over på sin partner.                           Men det kan man ikke. Selv ikke efter et tillidsbrud – så er det stadig dit ansvar. Ellers er det eneste du opnår, at grave dig ned i en grøft af usikkerhed og smerte.                                                                                 Og der kommer ikke nogen og hjælper dig op af den. Jeg er ked af at sige det …
Det kan være virkeligt svært at få bygget bro efter et tillidsbrud. Det er ikke noget man bare lige gør. Det tager tid og det kræver en stor indsats fra begge sider af.
Men for at det nogensinde skal kunne lade sig gøre, er man nødt til at turde stole på sine egen sanser allerførst. Og at være bevidst om, at der er forskel på frygt og intuition.

Man kan ikke udlicitere sine sanser. Eller sine indsigter. Når man har set noget må man eje sin indsigt. Det nytter ikke at stoppe den ned mellem sofapuderne og skrue op for fjernsynet, mens man tager en portion mere. Det kommer der aldrig noget godt ud af – som i aldrig!
Det er ikke altid at man ved hvad man skal stille op med sine indsigter. Det er der ikke noget at sige til, de kan jo have store konsekvenser.                                                                                                                        Men at vedkende sig at man har set og mærket det, er første skridt på vejen.
Tillid er et stort og grundlæggende emne i livet. Der er ikke nogen facistliste for, hvordan man finder ud af det. Men hvis tilliden ikke er der, så må man selv tage ansvar for det. Måske er der noget i en selv man skal have taget vare på. Gamle sår der trænger til at blive renset og forbundet. Når man har tillid til sine egne sanser, så er det væsenligt lettere at finde tillid til andre mennesker.

Det svarer til at se, at der er mugpletter på rugbrøddet. Så er det jo fuldkommen lige gyldigt hvilken dato der står på pakken. Når du kan se og lugte at brøddet et muggent, så spiser du jo ikke af det. Og hvis mælken er sur, så drikker du jo heler ikke af den, selvom holdbarhedsdatoen er angivet til i morgen. Så tager du ansvar for dine sanser og dine indsigter og smider det ud. Også selvom du ikke har mere mælk i køleskabet. Det er underordnet. Så må man undvære indtil man får købt noget nyt.
Så enkelt er det langtfra altid når det kommer til vores relationer, men du er stadig nødt til at have tillid til dig selv først.

Kærligst June

/* ]]> */