Home 2019 maj 26 Søndagstanker – Buffet

Søndagstanker – Buffet

Buffet

Nogle gange bliver man inviteret til et eller andet hvor der er buffet. Eller måske går man ind på en restaurant og betaler et beløb for at få lov til at spise fra buffeten.
Det er sådan set underordnet. Det handler om at du selv kan vælge din mad – og du må spise det du kan. Om du henter mad én eller 10 gange er din egen sag. Du bestemmer også helt selv hvad du vil spise fra buffeten. Nogen forsøger at få smagt på det hele – andre spiser udelukkende den lune leverpostej med bacon.
Der er fuldkommen frit valg.
Det betyder også, at du ikke står og undskylder overfor sidemanden at du altså er nødt til at have noget at spise, fordi du så har mere overskud til at tage dig af dine børn – eller til at tale med de andre gæster.
Du deltager på lige fod med alle andre – så derfor tager du mad lige så selvfølgeligt som alle andre. Du kommer ikke med undskyldninger for hvorfor du behøver mad. Eller for hvorfor du lige netop har valgt ananas på din tallerken.
Jeg hører tit folk undskylde sig selv – eller forsøger at retfærdiggøre deres – i øvrigt meget basale – ønsker, lige så snart det kommer til ting udenfor madbuffeten.
Når vi taler om livets buffet, hvis man kan sige det sådan.
Den største dødssynd er tilsyneladende egoisme. Og dét at ønske sig noget som helst – overhovedet – kan synes at blive betragtet som egoisme. I hvert fald i det enkelte menneske. Så derfor bliver der gjort et stort nummer ud af, at retfærdiggøre hvorfor man måtte ønske sig dette og hint.
“Jeg vil gerne have et bedre betalt job, fordi jeg så ikke skal bruge så meget energi på at bekymre mig for, om pengene nu rækker, SÅ DERFOR har jeg mere overskud til min partner, mine børn, mine naboer, kassedamen i Netto osv.”
“Jeg vil så gerne have en kæreste, fordi det vil give mig følelsen af at være elsket og SÅ har jeg mere at give af til ANDRE og bla bla bla …”
Der er underligt nok ingen der forventer samme svada af andre mennesker …
Søger man den spirituelle verden for at få hjælp til at manifestere disse ting i sit liv, bliver man ofte bakket op i, at man endelig skal finde en masse begrundelser for at ville have noget bestemt i sit liv.
Og så er der faktisk ikke noget at sige til, at det bliver op ad bakke, at få tingene til at ske i den virkelige verden.
For alle disse begrundelser og undskyldninger er jo dybest set en bekræftelse på det lave selvværd der ligger bag.
Som om, at ingen har lov til at ønske sig noget som helst for sin egen skyld … Det vil sige, at du ikke er noget værd – bare fordi du er dig?
Det er noget vrøvl. At ønske sig gode ting i livet – hvad enten det er en højere løn, et lækkert sted at bo, et par nye sko, den helt rigtige kæreste, børn, sommerhus … Er fuldt lovligt – bare fordi du er dig!
At du er dig, er grund nok. Bum.
Du har lov til at spise fra livets store buffet, uden at skulle undskylde dig eller retfærdiggøre noget som helst.
Du må ikke tage fra andres tallerkener. Det er dårlig stil at stjæle alt den røgede laks ned i tasken og tage den med hjem. Men det gør du jo heller ikke. Du tager bare det du kan spise – på lige fod med alle andre.
Vælg dine livretter og spis hvad du kan!

June <3

/* ]]> */