Home 2019 oktober 13 Søndagstanker – Om nemhed – 13.10.19

Søndagstanker – Om nemhed – 13.10.19

Om nemhed …

Det har til alle tider været en stor drivkraft for mennesket, at finde nye løsninger på gamle problemer.
Ting der kan gøre det lettere at være menneske.
Biler, støvsugere, vaskemaskiner, elpærer …
Det hedder udvikling – og det er godt!
Det må faktisk gerne være nemt at vakse tøj, gøre rent, blive transporteret og få varme i huset.

Men ønsket om nemhed må helst ikke inficere hele vores tilværelse.
Nogle gange skulle man tro, at det bare handler om at blive færdige … med at lave mad, med at spise, med at danse om juletræet og med at elske.
Så vi kan komme ned at sidde …

Vi er ofte så forhippede på at finde en nem løsning på tingene, så vi går glip af livet undervejs.
Og nogle gange viser det sig også, at den tilsyneladende nemme løsning er langt mere besværlig end den der tog lidt længere tid.

Måske kan det opleves som lettere at gå fra hinanden,

fordi vi bliver ved med at løbe ind i de samme problemer om og om igen … Men sandheden er jo, at de selvsamme problemer – eller nogen der er værre – dukker op i det næste og det næste og det næste parforhold.
Sandheden er jo, at en skilsmisse er langt dyrerer – også økonomisk – end f.eks parterapi.

Måske kan det opleves som det letteste at blive der hvor man er, fordi der er trygt og penge på kontoen … Men sandheden er jo, at når sjælen bliver klemt, så visner man inden i. Så ender man med at sidde apatisk og vente på, at det hele bliver overstået, mens man forsøger at dulme sine inderste drømme og længsler med Netflix, sukker, fedt, alkohol osv.

Måske kan det opleves som det letteste, at forblive single, fordi det er så besværligt at indgå i relation til et andet menneske …
Men sandheden er jo, at mennesker dør af ensomhed.

Sandheden er jo,

at parforhold ikke behøver at være besværlige og fulde af konflikter. Måske kræver det, at man selv tager ansvar for at få ryddet op i nogle ting, inden man igen kaster sig i armene på et andet menneske, men det er vel heller ikke det værste at få gjort?

Måske ser det lettest ud, at vælge frysepizza, fastfood og skodmad, fordi energien ikke er til at lave nærende mad.
Men sandheden er jo, at mad er energi … så jo bedre energi du hælder på tanken, jo større overskud får du. Også på den lange bane.

Livet handler ikke om at være nemt, men om at være sandt for den der lever det. Hvad DIN sandhed er – kan kun mærkes inden i dig …

For mit eget vedkommende, har jeg en erfaring der fortæller mig, at når jeg ser bort fra nemheden og i stedet vælger det der mærkes som sandt dybt inden i mig – så får jeg fred i min sjæl. Så bliver jeg lykkelig inden i. Også selvom det kræver både blod, sved og tårer undervejs, så finder jeg kræfterne og overskuddet til at gøre det.

Vi skal ikke være så bange for at kaste os ud i besværlige ting. Det er værre at sidde tilbage og ønske at man havde haft modet til at gøre det.

Livet handler jo ikke om at blive færdige – men om at leve og elske mens vi er her.

 

June 

Har du brug for hjælp til ovenstående emne, så husk at du altid kan bestille tid til en konsultation hos mig. Det gør du her ..

 

/* ]]> */