Home 2018 december 09 Søndagstanker – Noget om roller – 09.12.18

Søndagstanker – Noget om roller – 09.12.18

Noget om roller …

Vi har hver vores rolle her i livet. Vi er alle sammen kommet ind i verden, for at indtage netop vores egen helt særlige plads. Og vi er alle sammen kommet med en vis mænge energi.

Rigtig mange mennesker har en ærgerlig tendens til at underspille deres rolle. Det tror jeg at de fleste af os gør fra tid til anden. Ikke med vilje – men fordi det er sådan vi opfatter os selv. Vi ser sjældent os selv, som de kraftfulde væsner vi i virkeligheden er. Her spiller både selvværd og selvtillid en væsentlig rolle.

For ikke at sige – den vigtigste rolle.

Hvornår har du sidst set dig selv i spejlet … Til morgen – for en halv time siden? … Det var ikke det jeg mente. Hvornår har du sidst SET dig selv?

Av … den kan godt stikke lidt.

Det vi bruger vores spejle til, er primært at lede efter fejl, rynker, uren hud, trætte øjne, klasket hår, for mange kilo osv … Fejl og forkerthed. Beviser på at vi ikke er noget særligt. Og at vi ikke skal regne med, at noget nogensinde kommer til at lykkes, når man bare ligner en kedelig leverpostejsmad … fra i torsdags.

Men når du er færdig med alt det, så gør lige dig selv en tjeneste og gå ud og se dig selv i spejlet én gang til.
Hvad er det for et menneske du ser?

Se dig selv ind i øjnene … Giv slip på alle dine forsvarsværker og undskyldninger … og se så det fine menneske der står og ser på dig, og som bare længes inderligt efter at blive set, som den person han eller hun er inderst inde.

Der er ofte mennesker der forsøger at fortælle ham/ hende det … men han/hun tror ikke på det, så længe DU ikke fortæller det, og tror på det. Det hjælper ikke noget, at din søster, dine kolleger, dine børn, eller din elskede fortæller dig hvor helt speciel du er, hvis ikke du selv tør at se det – og tro på det. Så vil det livgivende vand de forsøger at hælde op i dit bæger jo ramme ved siden af – eller måske hælder du det selv ud på jorden, alt imens enhver kan se hvor meget du tørster ….

Om igen.

Se nu på dit spejlbillede én gang til. Hvad er det for et væsen? Kan du se alle de kampe han/ hun har kæmpet igennem tiden. Kan du se hvor meget han/ hun har elsket? Kan du se, hvor mange kompetencer han/ hun har med sig, men som aldrig rigtig bliver brugt, fordi du ikke synes det “er noget”?
Det er dit ansvar, at lade vedkommende komme frem i lyset og blive set og respekteret for alt det fine og smukke og varme der er inden i. Der er ikke noget at være bange for. Du må gerne tro at du er noget. Det er du faktisk nødt til, for at kunne tage ansvar for dig selv og den du er.

Hvis du går rundt med en illusion om, ikke at være noget særligt, så svarer det lidt til at være en stor Skt. Berhardshund, der tror den er en lille terrier, og som derfor hopper op ad andre mennesker og blæser dem helt omkuld, så de slår sig halvt fordærvede … Vi har allesammen en meget større indvirkning på hinanden og hinandens liv, end det vi går rundt og tror. Så når du nu går i seng, så se lige ordenligt på dig selv, når du kommer ud på badeværelset.

Måske skal du også lige give dig tid til at høre på, hvad personen i spejlet har at sige til dig.

Kærligst June

/* ]]> */