Home 2024 april 21 Søndagstanker 21.04.24 – Hvad er du indstillet på?

Søndagstanker 21.04.24 – Hvad er du indstillet på?

Søndagstanker …

 

På et tidspunkt var jeg med min far på sygehuset hvor han skulle undersøges. Undersøgelsen var planlagt og jeg vidst på forhånd at det ville vare i nogle timer, alt i alt.
Så jeg var indstillet på at bruge min formiddag i et venteværelse og havde taget min computer med – en bog – lidt frugt osv.

Jeg havde en ganske fin formiddag – for jeg var indstillet på det. Jeg var ikke i kamp med, at jeg skulle bruge min tid der. Jeg havde været indstillet på det i flere dage op til, og havde sørget for at min kalender var tom til det.

Jeg er ikke specielt stor fan af at sidde i venteværelser og ikke hverken kunne eller skulle foretage mig noget som helst. Der er alle mulige andre ting jeg tusind gange hellere vil … men nu var det altså det jeg skulle, og så gælder det virkelig om, at få  gode timer ud af det.
Den eneste det ville gå ud over, hvis jeg havde modstand på det  – var mig selv. Det ville være mit eget ”system” jeg hældte gift ind i, hvis jeg røg i ”brokke-fælden”.

Som sagt var det en virkelig fin formiddag. Jeg mødte en masse søde mennesker. Min far var hurtigere færdig end forventet. Vi fandt parkering lige udenfor døren. Alt gik faktisk ufatteligt glat.
Jeg ved så meget om energi – at jeg er helt klar over min egen andel i det her.
Fordi jeg mødte op uden modstand – så møder jeg heller ikke modstand på vejen.

 

Vi kender udmærket udtrykket med at ”Være indstillet på noget”.
Altså – at være mentalt forberedt på hvad der skal ske.
Det gør alting så meget lettere.
Det gør, at vi har langt lettere ved at følge med i tingene og at vi ikke stritter imod. Især hvis vi så også forstår hvorfor de forskellige ting skal ske – så går det endnu lettere.

Men det gælder ikke kun ved sygehusbesøg og den slags ting.

Det her med at indstille os på noget – det betyder at vi tuner ind på energien. Ligesom en radio er indstillet på en bestemt kanal. Hvis den er indstillet på 92.6 så hører vi p3 … i hvert fald her på Fyn. Og hvis den er indstillet på 101.4 så hører vi Radio Schleswig-Holstein.
Det er simpelthen det der kommer ud af højttaleren.

 

Så hvad er du indstillet på?
Er du indstillet på glæde, succes, overskud, kærlighed, rigelighed, Ja tak …
Eller er du indstiller på mangel, ingen penge, afmagt, usikkerhed, nej tak … ?

 

Det er virkelig et godt spørgsmål at stille sig selv.

Det med at indstille os på noget, er primært noget vi gør, når der skal ske noget nyt og ukendt.

Men vi kan virkelig løfte vores liv med mange højder, hvis vi gør det meget mere bevidst i forhold til alle ting.

Når vi tager på arbejde f.eks.
Når vi skal mødes med andre mennesker.
Når vi skal hjem.
Når vi skal elske.
Når vi skal til træning.
Når vi skal sove.
Når vi skal spise.

At indstille os på noget, betyder at vi drejer vores fokus i den retning, og ikke har tankerne til at flyve alle mulige steder. Energi følger tanken.
Og hvis vi ikke dirigerer den i en bestemt retning, så hopper den rundt fra det ene til det andet  til det tredje … uden at der kommer noget særligt ud af det.

Men hvis vi samler os og fokuserer på det vi skal, så sender vi hele vores energi i den retning, og så har vi langt, langt, langt større mulighed for at få tingene til at lykkes – endda meget bedre end hvis vi ikke gør det. Der er verdner til forskel på det.

Det kan synes lidt ligegyldigt, med en mandag formiddag i et venteværelse … Det er vel bare noget der skal overståes?

Nix. For hvis jeg har ladet min energi flyde ud til alle sider der, og er nået at blive træt, utålmodig, irriteret og alt det andet, så er det virkelig svært at få den rejst op igen bagefter.
Det tror jeg at de fleste af os kender. Hele dagen kan få et skær af irritation og træthed. Ikke fordi der skete noget træls i det venteværelse, andet end at jeg ikke tog mig af min egen energi.

Og hør her … hvis man kan indstille sig på en mandag formiddag i et venteværelse og virkelig få nogle gode timer ud af det … Så kan man indstille sig på hvad som helst – og få det til at ske.

 

Så hvad er du indstillet på?

Det kan være sådan et godt spørgsmål at stille sig selv – hele dagen.
Du kan ikke både brokke dig og være indstillet på alt det gode.
Det er hele tiden et valg.

 

 

Kh June <3

 

 

/* ]]> */