Home 2019 september 15 Søndagstanker – Om knurhår og spindelvæv – 15.09.19

Søndagstanker – Om knurhår og spindelvæv – 15.09.19

Om spindelvæv og knurhår …

Min kat har fine lange knurhår, som hun bruger til at orientere sig med. Hun mærker selv de mindste vibrationer og hun er aldrig i tvivl om, om det hun mærker er korrekt – hun stoler på sine knurhår!

Den anden dag var hun gået ind i et spindelvæv, som havde klistret sig fast i hendes knurhår. Det bevirkede, at hun slet ikke turde gå hverken frem eller tilbage, fordi hun ikke kunne mærke andet end at der var noget helt galt.

Hendes knurhår og subtile sanseapperat var sat ud af drift – så al hendes selvtillid og tro på egne evner til at begå sig forsvandt.

Sådan er det også med os mennesker.

Vi har alle sammen sanser. Både de fysiske sanser og så dem vi ikke kan veje og måle. Vores intuition – vores sjæls sprog – vores indre verden.
Mange har skruet så langt ned for sanseapperatet, at de ikke længere kan høre det eller mærke det.
Måske fordi det kan være særdeles ubekvemt at lytte til det, fordi det sjældent stemmer overens med smukke glansbilleder og andre menneskers masker.

Måske fordi man helt fra barnsben har fået at vide at det er noget vrøvl. At de voksne IKKE lyver – IKKE er fulde – IKKE er utro …

Senere i livet véd man måske inderst inde, at ens partner er utro – lyver – er forelsket i en anden – spiller pengene op – drikker – tager piller … men når man konfronterer ham eller hende med det, så benægter vedkommende.
Siger at det er dig der digter – finder på – er paranoid – jaloux … eller det der er værre.

Igen sidder man tilbage med en klump i maven, og en sjæl man ikke kan holde ud at høre på, fordi den hvisker sandheden i øret. Men så længe man ikke har håndgribelige beviser – eller en tilståelse fra vedkommende, så kan man stå med en følelse af, at det er ulovligt at stoppe forholdet.

Man kan føle, at man er tvunget til at blive, selvom man er dybt ulykkelig og krøllet sammen inden i.

Selvom man visner og måske endda også bliver fysisk syg af det.

Selvværdet rasler nedad, samtidigt med at man skruer mere og mere ned for sanserne for at kunne holde ud at være i forholdet.
Måske flygter man ud i en form for misbrug af mad, netflix, søvn … Der er adskillige variationer – bare for at slippe for virkeligheden – for at skrue ned for sine sanser.

Jo mindre selvværd – jo mindre tillid til egne sanser.

Og omvendt!
Selvværdet hænger sammen med tilliden til dine sanser.

Når dine knurhår er fedtet ind i spindelvæv – så bliver du enten handlingslammet, eller også blæser du afsted som en høne uden hoved. Fremad, fremad, fremad – væk – væk – væk. Med triste resultater til følge, og en voksnede tomhed inden i.

Det er aldrig for sent at standse op og mærke efter.

Det er aldrig for sent at begynde at stole på dine sanser.

Det er jo sjælens sprog, som taler i kærlighed til dig.

For din egen skyld. Ikke for at føre dig på afveje, eller for at gøre dig ulykkelig – men for at vise dig vejen hjem. Der hvor lykken og kærligheden bor. Der hvor du kan være det menneske du er kommet her for at være.

Intet menneske kan fortælle dig om dine sanser er sande eller falske.

Men hvad nu hvis de er?

Hvad nu, hvis det ér sandt, det du mærker – også selvom andre mennesker siger at det er løgn, fordi det passer dårligt med den fortælling de ønsker at du skal tro på?
Når andre mennesker lyver, så forsøger de at fedte dine knurhår ind i spindelvæv. Uanset om de er voksne eller børn. Uanset om det er din mor, din datter eller din elskede. Der er ingen undskyldning for den slags.

Det er dit ansvar – og dit alene – at stole på dine sanser.

At lytte til dem og at træffe dine beslutninger. Du behøver ikke andre menneskers godkendelse for at gøre det.
Det betyder ikke, at du skal storme ud og brænde alle broer bag dig. Det betyder bare, at du skal tage dig selv alvorligt.
Der er kun dig – og dig alene – til det. Det er dit ansvar.

Frygten er altid til stede og kan nogle gange larme så meget, så vi tror at den er sand. At kende forskel på frygt og sanser er noget af det aller sværeste.
Den klareste forskel er, at frygten holder til i tankerne og i maven – sanserne i hjertet. Det er din beslutning hvad du træffer dine valg udfra.

 

June 

Har du brug for hjælp til ovenstående emne, så husk at du altid kan booke tid til en konsultaiton hos mig. Det gør du her 

/* ]]> */