Home 2020 januar 26 Søndagstanker – Om livskraft – 26.01.20

Søndagstanker – Om livskraft – 26.01.20

Noget om livskraft … 

 

Jeg bruger ofte udtrykket “kraft” eller “livskraft”. Det kan være en noget abstrakt størrelse at forholde sig til, og alligevel er der ikke nogen ord som dækker bedre.
Din “kraft” er din tid, din energi, dine tanker, følelser, handlinger osv.

Måske kan du forestille dig en haveslange, som et billede på din kraft. Det du vander er det der vokser.
Nogle ting kræver meget “vand” for at vokse, og ofte kan det føles som om, at du ikke har det der skal til, for at  få noget bestemt til at lykkes.
Rigtig mange ting, kræver at vi vander i lang tid. Kontinuerligt – dag efter dag efter dag.
Vedholdenhed og tålmodighed er noget af det mest afgørende i livet.

 

At tro på sin egen kraft er væsenligt.

At tro på at du overhovedet er i besiddelse af kraft og at du har lov til at bruge den, kan være helt håbløst nogle gange.
Men alle mennesker har en vis portion kraft med sig – og vi kan endda opdyrke den og gøre den stærkere hvis vi vil.

For at få “tryk” på strålen, så er det vigtigt at der ikke er en masse huller i slangen.
Hvis man ved noget om haver, så ved man at der findes noget som hedder “siveslanger”. Det er en lang flad haveslange, med en masse huller hele vejen hen. Den kan vande et stor område på én gang. Til gengæld løber vandet langsomt og roligt ud af hvert hul. Formålet er jo netop, at kunne vande hele køkkenhaven på én gang. Til gengæld så vander man jo både grøntsager og ukrudt.
Man kan ikke sortere i det. Så man er nødt til at være meget omhyggelig med hele tiden at få luget ud i rækkerne, så brændenælderne ikke overtager hele haven, når man hellere ville have gulerødder og kål.

Selvom man ikke har en siveslange, så er det stadig vigtigt at være bevidst om hvad du bruger energien på. Du kan forestille dig, at slangen er sat fast på brystet af dig – så der hvor du vender dig hen – løber energien ud. Du kan altså ikke stå og vande kirsebærtræet, mens du koncentrerer dig om noget andet. Hvis du vender dig om for at skælde ud på tidslerne, så er det dem der får vandet …

Jeg holder af at tale i billedsprog, fordi det ofte bliver så klart hvad der menes. I hvert fald for mig. Så kan man ikke snakke udenom …

Din kraft er din.

Det er dit ansvar hvad du bruger den på.
Det er på den måde du skaber dit liv. Der er ikke noget som er tilfældigt – du kan ikke lægge ansvaret ud på andre mennesker.
Der er handling og konsekvens.
Det kan ikke nytte noget, at du vil lade som om, at du ikke “er noget særligt”, hvis du står med en brandslange i hænderne. En brandslange kan udrette stor skade, hvis man bruger den uhensigtsmæssigt.

Mange af os har en dybtliggende – urgammel frygt for, at sætte for meget tryk på slangen. Den frygt bor helt nede i underbevidstheden, og er sjældent en vi er bekendt med. Fordi det lyder for tåbeligt, og fordi det strider imod det vi ønsker os. Vi vil jo gerne have noget tryk på slangen, så vi kan få livet til at vokse …

Det er heller ikke videre smart, set med fornuftens og logikkens øjne. Men følelserne og underbevidstheden arbejder på et andet plan, og de har som regel det afgørende ord.

Her kan det være en hjælp at se på, om der er steder hvor du næsten ubevidst spilder din energi?
Sådan – helt automatisk …
Det kan være en stor hjælp at se på hvad du bruger din tid og dine penge på – du kan se på din kost og på dine søvnvaner.
Det er nogle af de meget konkrete (Og ret skamfulde) steder, at få syn for sagen.
Så bliver det pludseligt særdeles klart at se.

Særligt søvn er et populært sted at spænde ben for sig selv. Fordi hvis vi ikke sover ordenligt om natten, så har vi helt automatisk tager trykket af næste dags kraft. Søvnen er jo netop der hvor vi henter fornyet energi. Ligesom vi får energi fra mad og drikkevarer og luft. 

Det er et stort emne at tage fat om, men det er virkelig også der du kan skabe forandringer hvis du vil.

Nogle gange må vi starte det mindste sted. Måske med overhovedet at acceptere at vi hver især har et ansvar for vores liv, og at vi ikke kan bytte det. 
Vi kan heller ikke få pengene tilbage, hvis vi hellere ville have gjort noget andet med det. 
Det er nu du lever – det er nu du kan gøre noget ved det.
Det er aldrig for sent at tage sig selv seriøst.

Kærligst June

 

/* ]]> */