Home 2023 maj 07 Søndagstanker – At stå i din kraft 07.05.23

Søndagstanker – At stå i din kraft 07.05.23

Søndagstanker …
 
At stå i din kraft. At tage din kraft hjem.
 
De udtryk kender de fleste af os. Og det lyder også virkelig godt og ja, kraftfuldt.
Men hvad betyder det?
 
Det kommer nemt til at lyde som noget med kamp, og at trampe i gulvet og slå i bordet og være fuldstændigt lige glad – agtigt.
Og selvom det nogle gange kan være SÅ befriende at komme dertil, særligt hvis man har været modløs og ked af det og bange, så er det egentlig ikke det, det som sådan handler om.
 
Det er ligesom når man taler om, at ”Være bange for sin kraft”. Det lyder naturligvis plausibelt, men det er efter min bedste overbevisning noget vås. Mest en undskyldning for, hvorfor noget er stagneret.
 
Så lad os lige komme på det rene med, hvad Kraft egentlig er?
 
Din kraft, er det eneste du for alvor har kontrol over – din bevidsthed. Dit fokus.
Det er slet ikke så mystisk og mærkeligt, som det af og til bliver gjort til.
 
Din bevidsthed.
 
Din evne til at fokusere din bevidsthed – med vilje.
 
Har du nogensinde set kampsportsudøvere som er i stand til at knække mursten med hænderne og hvad de ellers finder på?
 
Det handler om at fokusere energien. Det er bare det. De er ikke udstyret med større usynlige kræfter end nogen andre. De er ikke særligt stærke i deres håndkant eller i deres hæle eller hvad det nu er.
Men de er eddermame gode til at fokusere. Med vilje.
 
Når det så kommer til vores helt almindelige liv, hvad så?
Hvad betyder det så der?
Det betyder, at du har al frihed i verden til at fokusere på det du vil, i enhver given situation.
Du kan ikke kontrollere hvad andre mennesker gør, hvordan de opfører sig osv. Men du kan i dette nu beslutte dig for, hvad du vil fokusere på.
 
Og det kræver træning – ligesom kampsportsudøveren skal træne sit fokus – så skal vi andre også, hvis vi vil have styr på vores kraft.
 
Så lad os nu sige, at nogen siger noget tarveligt til dig. Det kan du ikke ændre på. Men du kan være så stabil i dig selv, at det ikke påvirker dig. At det ikke trækker tæppet væk under benene på dig.
Det gør det jo kun, når du tror at du er afhængig af, hvad de mener om dig.
Når du lader dig selv definere af, hvad andre mener.
 
 
Hvis du i stedet har øvet dig i, at fokusere på ting som får dig til at føle godt inden i. Ting som gør dig glad. Ting som føles opløftende og tilfredsstillende. Så er du ikke længere så sårbar i forhold til andre menneskers opførsel.
 
Hvis du derimod hele tiden aflæser andre mennesker og deres humør og opførsel overfor dig, og tager farve eller temperatur efter det, så bliver du særdeles sårbar og usikker. Det er det langt de fleste mennesker gør.
Også dem, som har det med højlydt at udbryde ”Jeg er fuldstændigt ligeglad med, hvad andre tænker om mig!”
 
Det er meget ofte en løgn af format. For inden i dem, bruges der ofte meget langt tid på at forsvare sig overfor andre, og forklare sig selv, hvorfor de alligevel ikke fatter en skid og er lige gyldige. – Jeg kan sagtens klare mig uden dem osv.
 
Hvis man vitterligt er lige glad med hvad andre tænker, fordi man er så stabil i sig selv at det ikke betyder noget, så taler man stort set ikke om det.
 
Men de fleste af os, er jo trods alt påvirkelige i en eller anden forstand. Fred være med det. Vi er jo mennesker. Og det er virkelig også dejligt, når nogen værdsætter os og giver os positiv opmærksomhed. Problemet er, at hvis vi ikke kan finde ud af at have det godt, uden at andre giver os den opmærksomhed, så er vi på den.
 
Men tilbage til dit fokus. Din bevidsthed. Din kraft.
 
I dette øjeblik, kan du finde noget at fokusere på, som føles bare en smule bedre. Du er nødt til at MÆRKE det, ellers virker det ikke – overhovedet. Du skal mærke efter, hvad det gør ved dig, at fokusere på dette eller dette eller dette.
 
Det er ligesom med en lynlås – du er nødt til at have begge sider af den med, ellers virker den ikke.
 
Deri ligger AL din kraft.
 
Din kraft er, hvor dit fokus er. Så hvis du cykler rundt i en masse tanker om, hvorfor andre mennesker er så trælse – ja, så kan du tale om at give din kraft væk.
At tage din kraft hjem, betyder at tage dine tanker hjem til dig selv.
At guide dine tanker hen til noget som føles godt for dig.
 
At stå i din kraft betyder, at stå i din egen forbindelse med kærligheden. Uafhængigt af, hvad andre gør og siger.
 
Det eneste sted din kraft NOGENSINDE er, er NU. Den ligger ikke og roder i et tidligere liv, eller i fortiden eller på Mars, med mindre det er det du går tænker på og har din bevidsthed omkring. Det er ikke vigtigt, hvad du gjorde og sagde og tænkte i går. Det eneste som nogensinde er vigtigt er, hvad du gør og tænker i dette NU.
 
Kh June
/* ]]> */